Oldalinfó
Az oldal a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont tulajdonában levő, az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont munkatársai által digitalizált, szabadon elérhető dokumentumokat tartalmazza.
Keresés
Kategóriák
A művek keletkezési ideje
A művek nyelvi csoportosítása
Archívum
Facebook oldalunk

Archive for the ‘Nincs kategorizálva’ Category

A Digitália tartalma modernizálás miatt áttöltésre kerül!

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy elektronikus könyvtárunkat modernizáljuk, ezért egy átmeneti felületre költöztetjük az átalakított tartalmainkat. Amennyiben régebben ezen a felületen talált meg egy dokumentumot és most nem találja, kérjük, keresse az ideiglenes új címünkön: https://digi.lib.pte.hu/hu/! A teljes tartalom migrálása után ismét ezen a webcímen fog üzemelni az e-könyvtár. Megértésüket köszönjük.

Mikszáth Kálmán: Bede Anna tartozása (Előadja: Nagy Tibor)

Mikszáthnak ez a novellája A jó palócok című kötetben található. A novella története Bede Erzsiről szól, amint a bírákkal beszélget. A cselekmény rövid a tartalomhoz képest. Mindössze annyit ír le, hogy Bede Erzsi elmegy a bírákhoz, azok jóváhagyják a büntetést, amit a testvérére szabtak ki, és el akarják vitetni. Ekkor mondja el, hogy ő nem Anna, csak ő jött el letölteni a kiszabott büntetést, mivel a testvére egy hete meghalt. A bíráknak megesik rajta a szíve, és azt mondják neki, hogy rossz levelet kézbesítettek.

Kövess minket!
Legutóbbi hozzászólások
Ajánlott weblapok

Magyar oldalak:

Külföldi oldalak:

WP SlimStat