Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Digitália oldalán, mely a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtára digitális gyűjteményének – a 2002-ben alakult KlimoTheca-nak – megújult felülete. A KlimoTheca múltjáról bővebben weboldalunkon olvashat.

Weblapunkon a KlimoTheca és a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtárának digitalizált dokumentumaihoz nyerhetnek olvasóink hozzáférést, valamint új könyvekkel is bővül kínálatunk. A technika fejlődése lehetővé tette számunkra, hogy a digitális olvasást kellemesebbé, könnyebbé tegyük olvasóink számára. Elődeink hagyományait folytatni szeretnénk.

Főbb céljaink közé tartozik,

  • hogy az oldalainkon található dokumentumok szabadon olvashatók legyenek,
  • hogy a digitális tételek személyes használatra, oktatási célra valamint kutatás céljából felhasználhatóak legyenek,
  • hogy a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtárának kulturális értékei széleskörűen elérhetővé váljanak,
  • hogy a gyűjtemény az egyetemen folyó oktatást, kutatást, gyógyítást és művészeti tevékenységet segítse.

Digitália bővüléséhez elengedhetetlen olvasóink véleménye. Örömmel veszünk minden hozzászólást, ajánlást gyűjteményünk bővüléséhez. Hagyományainkhoz híven oldalunk kialakításánál fontos szempontnak tartottuk, hogy olvasóink jelezzék igényeiket, javaslataikat mind a gyűjtemény, mind a oldal fejlesztéséhez.

Bármely hozzászólás igény esetén kérjük, keresse fel munkatársainkat, levélben, üzenjen skype-on, hagyjon üzenetet üzenőfalunkon vagy látogasson meg bennünket személyesen a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban. Bővebb információért olvassa el használati szabályzatunkat.

Kellemes böngészést kíván:
a Szerkesztőség