Keresés
Összes találat megjelenítve : 5
Összes találat megjelenítve : 5
Találatok
Két évvel ezelőtt nagyon elkeseredtem, amikor kiderült az inzulinrezisztenciám, és a dietetikus csak sorolta és sorolta, melyek a számomra mostantól tiltott alapanyagok, mikor és mennyit elletek. Szenvedélyem a főzés (és az evés), a programozott és kontrollált étkezés nem volt az én műfajom. Hogyan lehet mindezt egyáltalán kivitelezni, grammokat méricskélni, hogyan tudom ezt az étrendet nem csak a saját, hanem a család életébe is valamilyen mértékben „becsempészni’’^ Fogok-e én még az életben finomat enni. Ezek voltak az azonnali gondolataim. Mikor az első sokkból eszméltem, elkezdtem józanul mérlegelni a hallottakat, tápanyagtáblázatokat töltöttem le az internetről, elkezdtem rendszerezni, és ami ennél is fontosabb, elkezdtem megismerni az ételeket, az egyes alapanyagokat tápanyag-összetételük alapján. A helyzet rögtön vidámabb képet festett, hamar rájöttem, ugyanolyan változatos és FINOM ételek várnak rám ezután is, csak néhány megszokáson kell változtatnom. Száműztem a konyhámból a fehér búzalisztet, helyette teljes kiőrlésű liszteket és durumlisztet használok. Nemet mondtam a finomított cukornak, helyette természetes édesítőszerekkel sütök. Az örök érvényűnek hitt krumpli-rizs köret párost ezer meg ezer módon ki tudtam váltani zöldségekkel, teljes értékű gabonákkal, salátákkal. E szakácskönyv igen bőségesre sikerült desszertfejezete pedig azt mutatja, az …
Tovább a műhöz
Amikor Lili fejéből kipattant az ötlet, hogy adjuk közre a Winter család süteményreceptjeit, már több mint egy év is eltelt a trilógia harmadik kötetének megjelenése óta. Magam is meglepődtem, mennyire felvillanyozott az elképzelés, de az még annál is jobban, hogy megint találkozhatom a szereplőimmel. Egy évig készítettem elő a temérdek szálon futó, szövevényes cselekményt, és jegyzeteltem az izgalmas, sokrétű karaktereket, hiszen közel ötven főszereplőről és több mint kétszáz szereplőről van szó, végül majdnem három éven át írtam a köteteket. Nem csoda, hogy szinte a családommá lettek. Átéltem velük a megrázó vagy szárnyaló történeteiket, éltem velük a mindennapjaikat, a felkavaró történelmi eseményektől a siker mámoráig, a hálószobától az étkezőasztalig. Csak utólag tűnt fel, milyen fontos helyet kapott a Winterek életében a konyha és a vendéglátás, az ünnepek és a tradíciók csakúgy, mint a szerető gondoskodás. És valószínűleg azért írtam erről ennyit, mert mindez az én életemben is természetes. Persze a Zarah-trilógia (Zarah, Zarah öröksége, Zarah álma) nem szakács-könyv, hanem családregény. Jóllehet számos desszert felsorakozik a könyv lapjain, attól függően, hogy a hőseim éppen Németországban, Olaszországban vagy Izraelben élnek, vagy a titkos rokoni szálak cselekménye Angliában játszódik, ám a fantáziámra ezúttal is szükségem volt. …
Tovább a műhöz
A vendéglátás napjainkban divatos gazdasági tevékenység. Jelen kötetünk fő célja, hogy hasznos információkat adjunk a vendéglátás jelenének az értelmezéséhez, ráirányítsuk a figyelmet az ágazatot érintő jövőbeni trendekre és bemutassuk azokat a kutatási irányokat és eredményeket, amelyek elősegítik a további innovatív fejlesztését. A vendéglátás több ezer éves múltra tekint vissza. Dinamikus, folyton változó, átalakuló tevékenység, amely mindig igazodik az adott kor elvárásaihoz, divatjához, a fogyasztói igényekhez. A vendéglátás a turizmussal szoros kapcsolatban áll, a turisztikai kínálat nélkülözhetetlen része. Napjainkban egyfajta gasztroforradalomnak lehetünk a tanúi, amelyben a minőségi vendégfogadás feltételei mellett a minőségi, helyi és a szezonális alapanyagok kapják a kiemelt szerepet. A mai magyar vendéglátásnak igen nagy az innovációs képessége. Reményeink szerint a kötettel hozzá tudunk járulni a vendéglátás új irányainak a jobb megismeréséhez, ezen belül is a vadon termő növények jobb megismeréséhez; a helyi termékek jelentőségének a felismeréséhez és gasztronómiai hasznosításához; gasztrokulturális örökségünk megőrzéséhez. A színes és különleges, egyedi gasztronómiai kínálatnak a turizmusban is növekvő jelentősége van. Napjainkban a kérdés már az, hogy a vendéglátás sokszínű kínálata valóban csak a szolgáltatások …
Tovább a műhöz
Szakácskönyvünk küldetését már a címe is elárulja: tanuljunk meg egészségesen főzni és táplálkozni miközben nem hagyjuk a boltban a fele fizetésünket, mégis minőségi és finom ételeket eszünk. Feltételezzük, hogy az olvasó nemcsak saját magának, hanem a gyerekeinek, unokáinak, szüleinek vagy párjának is főz - ezért a receptkínálatunkat is ehhez igazítottuk. A szakácskönyvben 83 receptötlet található 4 fejezetbe sorolva: Levesek, Főételek, Gyors uzsonnák és Nassolnivalók. A közérthető' leírások és az egyszerű elkészítés jól jöhet mindenkinek, aki nem szeretne túl sok időt tölteni a konyhában. Nem maradhatott el a felhasznált alapanyagok listája és a hasznos tippek sem: hogyan és hol tároljuk a megvásárolt élelmiszert, hogy a lehető legtovább elálljon, és akár fel is halmozhassuk, ha a boltban vagy a piacon éppen olcsóbban kapható.
• Egész Magyarországon hozzáférhető alapanyagok
• Egyszerű és érthető leírások
• Különleges és drága hozzávalók nélkül
• Ötletek hüvelyesek és hagyományos zöldségek elkészítésére
• Tanácsok a megfelelő tároláshoz kamrában és hűtőben
• Valamennyi hozzávaló felsorolása, hogy könnyebb legyen a bevásárlás
Tovább a műhöz
Kedves Olvasóink! A szakácskönyv, amelyet a kezükben tartanak, tulajdonképpen teljesen véletlenül született. Néhány évvel ezelőtt útnak indítottuk mobil applikációnkat, a neve: Jókat eszünk (cseh neve: Jíme zdravé), amit nálunk, Csehországban a mai napig több, mint 300 000 felhasználó töltött le - és egyre több az érdeklődő. Egyébként Önök is letölthetik, méghozzá magyar nyelven. Ezután jött a Facebook-oldal, ahol 350 000 követővel osztjuk meg receptjeinket. Majd elkész ítettük az e-bookot, ami egyszeriben mindent megváltoztatott. Követőink ugyanis egyre gyakrabban álltak elő azzal a kívánsággal, hogy szeretnék a szakácskönyvet hagyományos, papíralapú változatban is használni. Mi pedig úgy gondoltuk, ennek a kívánságnak teljesülnie kell. Szokásunkhoz híven először fejben kezdtük el az előkészületeket. Amit látnak, azt mind-mind mi magunk hoztuk létre, kiadó nélkül. Erre rettentően büszkék vagyunk - és még büszkébbek vagyunk arra, hogy szakácskönyvünk Csehországban már több, mint 250 000 példányban kelt el. Receptjeink most eljutottak Magyarországra is. És fogadni mernénk, hogy amikor ezeket a sorokat olvassák, már újabb ingyenes online receptek százai lesznek a weben, a www.jokateszunk.hu oldalon, a Jókat eszünk applikáción és a Jókat eszünk Facebook-oldalon, no meg az Instagramon. Mind a 120 receptet átlagos konyhai körülmények között, átlagos felszereléssel …
Tovább a műhöz