Keresés
További részletek
Összes találat megjelenítve : 4

Találatok


Egyszerre két könyvet, tartasz a kezedben. A szerző két önálló kötetét foglaltam egy könyvbe, hogy egy helyen találd meg mindazokat az ismereteket, amelyek segítségével eldöntheted, változtatsz-e az életeden. "Számtalan betegség abból fakad, hogy eltértünk a természetes életmódtól. Étrendünk nagy részét olyan ételek teszik ki, amelyek nem találhatók meg a természetben. Az ember az egyetlen élőlény a Földön, amely tönkreteszi a táplálékát, mielőtt elfogyasztaná. A sütés és a főzés emberi találmány, amelynek elsősorban kulturális és gasztronómiai szempontból van jelentősége, de a testünk továbbra is a friss, élő és átalakítatlan növényi ételeknek örül a legjobban. A hőkezelés sok értékes anyagot - vitaminokat, enzimeket stb. - elpusztít az ételben. Ha törekszünk arra, hogy étrendünk minél nagyobb részét a nyersen fogyasztott növényi ételek tegyék ki, azzal jelentős lépést teszünk az egészségünk megtartása és a betegségek megelőzése terén. Ne feledjük azonban, hogy az egészséges táplálkozás nem a cél, hanem értékes eszköz a szabadság és a szeretet útján." (Váradi Tibor) | Mit tesz egy szülő, akinek 9 éves gyermekénél cukorbetegséget diagnosztizálnak és inzulin adagolását írják elő? Victoria Boutenko kétségbeesetten kereste a megoldást, és végül a nehezebbik utat választotta: egyik napról a másikra áttért a családjával a nyers, növényi …
Tovább a műhöz
Julian még csak öt hónapos volt, amikor ismerkedni kezdett az ízekkel, én pedig máris a jövőjén ábrándoztam. Nem az érdekelt, hogy melyik egyetemre fog járni, vagy hogy űrhajós lesz-e, hanem hogy felnőve szeretni fogja-e a finom, valódi ételeket. Ugye nem csak üzemanyagként fog tekinteni az ennivalóra? Próbáltam visszaemlékezni, engem milyen tényezők formáltak. Válogatós gyerek voltam, és ez jól jött anyukámnak, aki nem igazán szeretett főzőcskézni. Arra azért mindig ügyelt, hogy legyen zöldség is az asztalon, és hogy együtt üljünk le enni (koszi, anyu!). Hogy az étel mennyire volt természetes vagy bio, az soha nem volt szempont és beszédtéma sem. Akkor kezdett érdekelni, mi kerül a tányéromra - és mi van abban az ételben -, amikor a húszas éveim derekán a táplálkozástudomány területére sodródtam. Ekkoriban tanultam meg mindent a táplálkozásról és az egészségről, és ekkor ismertem meg a férjemet, Andrew-t is. Bár eléggé nyilvánvaló volt, mégis ő ébresztett rá, mekkora a szakadék a pályám és az életem között. Amíg azzal töltöttem a napjaimat, hogy házi kosztot írtam elő az ügyfeleimnek és a gyerekeiknek, a saját konyhámban kis túlzással nem volt más, mint egy rakás papírtányér, csomó gyorskajához járó ételízesítő, és a főiskolai évek alatt vásárolt ikeás késkészlet maradéka. Andrew azonban imádott főzni. Egy nap hozzám fordult, és megkérdezte: …
Tovább a műhöz
Szakácskönyvünk küldetését már a címe is elárulja: tanuljunk meg egészségesen főzni és táplálkozni miközben nem hagyjuk a boltban a fele fizetésünket, mégis minőségi és finom ételeket eszünk. Feltételezzük, hogy az olvasó nemcsak saját magának, hanem a gyerekeinek, unokáinak, szüleinek vagy párjának is főz - ezért a receptkínálatunkat is ehhez igazítottuk. A szakácskönyvben 83 receptötlet található 4 fejezetbe sorolva: Levesek, Főételek, Gyors uzsonnák és Nassolnivalók. A közérthető' leírások és az egyszerű elkészítés jól jöhet mindenkinek, aki nem szeretne túl sok időt tölteni a konyhában. Nem maradhatott el a felhasznált alapanyagok listája és a hasznos tippek sem: hogyan és hol tároljuk a megvásárolt élelmiszert, hogy a lehető legtovább elálljon, és akár fel is halmozhassuk, ha a boltban vagy a piacon éppen olcsóbban kapható. • Egész Magyarországon hozzáférhető alapanyagok • Egyszerű és érthető leírások • Különleges és drága hozzávalók nélkül • Ötletek hüvelyesek és hagyományos zöldségek elkészítésére • Tanácsok a megfelelő tároláshoz kamrában és hűtőben • Valamennyi hozzávaló felsorolása, hogy könnyebb legyen a bevásárlás
Tovább a műhöz
Kedves Olvasóink! A szakácskönyv, amelyet a kezükben tartanak, tulajdonképpen teljesen véletlenül született. Néhány évvel ezelőtt útnak indítottuk mobil applikációnkat, a neve: Jókat eszünk (cseh neve: Jíme zdravé), amit nálunk, Csehországban a mai napig több, mint 300 000 felhasználó töltött le - és egyre több az érdeklődő. Egyébként Önök is letölthetik, méghozzá magyar nyelven. Ezután jött a Facebook-oldal, ahol 350 000 követővel osztjuk meg receptjeinket. Majd elkész ítettük az e-bookot, ami egyszeriben mindent megváltoztatott. Követőink ugyanis egyre gyakrabban álltak elő azzal a kívánsággal, hogy szeretnék a szakácskönyvet hagyományos, papíralapú változatban is használni. Mi pedig úgy gondoltuk, ennek a kívánságnak teljesülnie kell. Szokásunkhoz híven először fejben kezdtük el az előkészületeket. Amit látnak, azt mind-mind mi magunk hoztuk létre, kiadó nélkül. Erre rettentően büszkék vagyunk - és még büszkébbek vagyunk arra, hogy szakácskönyvünk Csehországban már több, mint 250 000 példányban kelt el. Receptjeink most eljutottak Magyarországra is. És fogadni mernénk, hogy amikor ezeket a sorokat olvassák, már újabb ingyenes online receptek százai lesznek a weben, a www.jokateszunk.hu oldalon, a Jókat eszünk applikáción és a Jókat eszünk Facebook-oldalon, no meg az Instagramon. Mind a 120 receptet átlagos konyhai körülmények között, átlagos felszereléssel …
Tovább a műhöz
Összes találat megjelenítve : 4