Agrárrégiók Magyarországon a 20. század elején
Szerző: Nagy MariannCím: Agrárrégiók Magyarországon a 20. század elején
Megjelenési adatok: PTE Történettudományi Intézete, Pécs, 2015. | ISBN: 978-963-642-985-0
![coverimage](/www/thumbnails/1000/1412_nagy-agrarreg-magy-a-20-szaz-elej-pte-tti-pecs-2015_ocr/tn_300.jpg)
Kategóriák: Közgazdaságtudomány, Történelem
Tárgyszavak: Magyarország, Statisztika, Mezőgazdaság, Nemzetiség, Régió
Formátum: OCR szöveg
Típus: könyv
Tárgyszavak: Magyarország, Statisztika, Mezőgazdaság, Nemzetiség, Régió
Formátum: OCR szöveg
Típus: könyv
Share
Tweet
Tartalomjegyzék
Címlap
Copyright/impresszum
Tartalom
4
Előszó
5
1. Bevezetés
6-19
2. A mezőgazdaság fejlettségét és térszerkezetét jellemző és befolyásoló tényezők: a változók
21-32
3. A mezőgazdaság nettó termelési értéke
33-49
Táblázatok
43-49
4. A statisztikai régiók mezőgazdasági jellemzői
50-101
Táblázatok
64-101
5. A természetföldrajzi régiók mezőgazdasága
103-187
A Dunántúli dombság
117-120
A Kisalföld
120-122
Az Alföld
123-125
Szlavónia
125-128
Az Északnyugati Felföld
128-130
Az Északkeleti-Felföld
130-132
Erdély
132-135
A horvát megyék
135-137
Összegzés
137-140
Táblázatok
141-187
6. A nemzetiségi régiók mezőgazdasága
189-282
A magyar megyék
208-210
Nyugat-Magyarország
211-213
A Délvidék
213-215
A szlovák régió
216-218
A ruszin régió
218-221
A székely régió
221-224
A szász régió
224-227
A román megyék
227-230
Horvátország
230-232
Összegzés
232-235
Táblázatok
236-282
7. A magyar mezőgazdaság regionális szerkezete a cluster-elemzés alapján
283-379
Táblázatok
309-379
Utószó
381-382
Bibliogárfia
383-393
Források
383-384
Irodalom
384-393
A 2003-ban kiadott könyv megjelenését követően újabb kutatásokkal kiegészült tanulmányaim a témában magyar és idegen nyelven
393
Regional Structure of the Hungarian Agriculture in the Beginning of the 20th Century
395-396
Summary
395-396
Függelék
397-537
Megyesoros táblázatok
397-482
Megyesoros térképek
483-537