Kedves Látogatónk!

Üdvözöljük a Digitália oldalán, mely a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont digitális gyűjteményének, a 2002-ben alakult KlimoTheca-nak megújult felülete.

Honlapunkon a PTE egyetemi könyvtár által digitalizált dokumentumok közül jelentős mennyiségű anyag ingyenesen hozzáférhető, a védett tartalmak pedig a Tudásközpont illetve a kari könyvtárak "terminál" minőségű gépein érhetők el (a terminál fogalmáról lásd a Gyakorlati tudnivalók menüpontot), ezen felül új könyvekkel is folyamatosan bővül kínálatunk. A technika fejlődése lehetővé tette számunkra, hogy a digitális olvasást kellemesebbé, könnyebbé tegyük olvasóink számára. Elődeink hagyományait folytatni szeretnénk.


A PTE EKTK küldetésével összhangban főbb céljaink közé tartozik, hogy

  • - a honlapon található dokumentumok minél nagyobb számban szabadon olvashatók legyenek,
  • - a digitális tételek személyes használatra, oktatási célra valamint kutatás céljából felhasználhatóak legyenek,
  • - a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont kulturális értékei széleskörűen elérhetővé váljanak,
  • - a gyűjtemény az egyetemen folyó oktatást, kutatást, gyógyítást és művészeti tevékenységet segítse,
  • - a szaktudományos tájékozódás igényével fellépő valamennyi olvasó számára felhasználóbarát közösségi tér legyen a virtuális világban.

A Digitália bővüléséhez elengedhetetlen olvasóink visszajelzése. Örömmel veszünk minden véleményt és gyűjteményünk bővítésére tett ajánlást. Kérdés esetén, kérjük, keresse fel munkatársainkat a megadott elérhetőségek egyikén.

Kellemes böngészést kívánnak:
a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont munkatársai
Pécs, 2022. március 18.