Modern egyetem - hasznosítható tudás corvina logo

Szerző: Máté Andrea
További szerzők: Angler Kinga; Gonda Tibor; Guld Zsuzsanna; Krizl Edit; Máté Andrea ; Slezák-Bartos Zsuzsanna; Horváth Zoltán; Vámosiné Rovó Gyöngyvér; Zádori Iván
Cím: Modern egyetem - hasznosítható tudás
Sorozatcím: Tanulmányok a PTE KPVK Élelmiszergazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézetébõl, [2560-0508] ; 1.
Megjelenési adatok: Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképzõ és Vidékfejlesztési Kar, Szekszárd, 2017. | ISBN: 978-963-429-136-7

coverimage A Pécsi Tudományegyetem szekszárdi kara az elmúlt két évtizedben jelentős átalakításon ment keresztül. A korábbi Tanítóképző Főiskola ma Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karként szekszárdi és pécsi képzési hellyel is rendelkezik. A képzési kínálata pedig a pedagógusképzés mellett kibővült gazdaságorientált képzésekkel is. Ezt a változást jelzi az Élelmiszergazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet létrehozása is, amely egyrészt mutatja a Dél-Dunántúli Régió igényeit kiszolgáló turizmus-vendéglátás és szőlészborász képzéseink jelenlétét, másrészt tükrözi a jövőképünket, amelyet a korszerű vidékfejlesztés irányában képzelünk el. A „Modern egyetem – hasznosítható tudás” című kötetünket hagyományteremtő céllal készítettük el, hogy a sokszínű képzéseinkhez kapcsolódóan bővítsük hallgatóink és érdeklődő olvasóink ismereteit. Fontosnak tartjuk, hogy a képzéseink szakirodalmi hátterét folyamatosan korszerűsítsük, minél jobban kövessük napjaink felgyorsult változásait, valamint jó gyakorlatokra, innovatív megoldásokra hívjuk fel a figyelmet akár a turizmus, a vendéglátás, a marketing, a táplálkozás vagy akár a szőlészet-borászat területéről legyen szó. A kötet nyolc tanulmányt tartalmaz a fent említett témakörökhöz kapcsolódóan. Tudásunkat bővíthetjük a borászat területén egyrészt a spontán és irányított erjedések mélyebb megismerésén keresztül, különös tekintettel az alkoholos erjedésre és a biológiai almasavbomlásra, másrészt a bikavér újrapozicionálásával kapcsolatos legújabb szabályozásokról kaphatunk információkat. A gasztronómia területéhez kapcsolódóan megismerkedhetünk a borkóstolók szakszerű előkészítésével, az egészséges táplálkozás elveivel, valamint a pálinkagasztronómia hagyományos és korszerű értelmezésével. A turizmus témakörén belül tájékozódhatunk a marketing kommunikáció hagyományos eszközeiről, egy egészség- és környezettudatos fogyasztói csoport kialakulásáról, valamint egy speciális desztináció egyedi kínálatáról.
Kategóriák: Kémia, biokémia, Mezőgazdaság, Gasztronómia
Tárgyszavak: Turizmus, Élelmiszergazdaságtan, Idegenforgalom, Vendéglátás, Borászat
Formátum: OCR szöveg
Típus: könyv

Tartalomjegyzék