A trilógia ízei
Szerző: Náray TamásSzerkesztő: Gáti Anna
Cím: A trilógia ízei
Alcím: Zarah Winter kedvenc süteményreceptjei
Megjelenési adatok: Boook Kiadó, Budapest, 2022. | ISBN: 978-615-5417-92-4
Amikor Lili fejéből kipattant az ötlet, hogy adjuk közre a Winter család süteményreceptjeit, már több mint egy év is eltelt a trilógia harmadik kötetének megjelenése óta. Magam is meglepődtem, mennyire felvillanyozott az elképzelés, de az még annál is jobban, hogy megint találkozhatom a szereplőimmel. Egy évig készítettem elő a temérdek szálon futó, szövevényes cselekményt, és jegyzeteltem az izgalmas, sokrétű karaktereket, hiszen közel ötven főszereplőről és több mint kétszáz szereplőről van szó, végül majdnem három éven át írtam a köteteket. Nem csoda, hogy szinte a családommá lettek. Átéltem velük a megrázó vagy szárnyaló történeteiket, éltem velük a mindennapjaikat, a felkavaró történelmi eseményektől a siker mámoráig, a hálószobától az étkezőasztalig. Csak utólag tűnt fel, milyen fontos helyet kapott a Winterek életében a konyha és a vendéglátás, az ünnepek és a tradíciók csakúgy, mint a szerető gondoskodás. És valószínűleg azért írtam erről ennyit, mert mindez az én életemben is természetes. Persze a Zarah-trilógia (Zarah, Zarah öröksége, Zarah álma) nem szakács-könyv, hanem családregény. Jóllehet számos desszert felsorakozik a könyv lapjain, attól függően, hogy a hőseim éppen Németországban, Olaszországban vagy Izraelben élnek, vagy a titkos rokoni szálak cselekménye Angliában játszódik, ám a fantáziámra ezúttal is szükségem volt. Élvezettel vetettem bele magam a fejezetekbe, és kutattam, kreáltam azokat a süteményeket, krémeket, az adott tájakra jellemző recepteket, amelyekről úgy véltem, hogy ők is boldogan megették volna. Kihívást jelentett a feladat, hiszen nem csupán az egyes országok karakterének, hanem a közel száz évet átívelő regényfolyamnak megfelelően, korhűen is igyekeztem a receptúrákat megírni, ráadásul arra is figyeltem, hogy Magyarországon is minden elkészíthető legyen. A teljes stábom és én kijelenthetjük, minden pillanata varázslatos volt ennek az időutazásnak, sütéstől a fotózáson át, egészen a kínálótálcák lecsupaszításáig. Szívből kívánjuk, és én személyesen is kívánom a tisztelt Olvasónak, hogy hasonlóképpen legyen része olyan felhőtlen boldogságban, amilyet mi éreztünk, amíg összeállítottuk ezt a könyvet. (...) Adele felállt a férje mellől, és kiment az étkezőből. Elragadó volt, mint mindig. Terrakottaszínű selyemruhát viselt topáz nyakékkel és karkötővel. A szülésnek nyoma sem látszott rajta, pedig még egy hét sem telt el azóta. Néhány perc múlva a karján a csöppséggel tért vissza. A dada az ajtóban várakozott. A kislányt mindenki azonnal látni akarta, a nők kézről kézre adták az asztalnál. Milyen tökéletes kisbaba! - szólalt meg Anna-Luise, Adele barátnője. Ez hihetetlen! Az ő fülecskéje mögött is ott van! - kiáltott fel a meglepetéstől a sógornője. Mi? - kérdezte Anna-Luise. Az anyajegyük! Igen - vette át a szót Adélé -, nekem is, Marthának és Edéinek is van, ahogy anyámnak is volt. A bal fülünk mögött egy csillag formájú anyajegy. így biztosan felismerjük egymást! - nevetett.
Kategóriák: Életmód, Gasztronómia
Tárgyszavak: Olaszország, Németország, Anglia, Recept, Gasztronómia, Étel, Sütemény, Izrael
Formátum: OCR szöveg
Típus: könyv
Tárgyszavak: Olaszország, Németország, Anglia, Recept, Gasztronómia, Étel, Sütemény, Izrael
Formátum: OCR szöveg
Típus: könyv
Share
Tweet
Tartalomjegyzék
Borító
Copyright/impresszum
Címlap
Tartalomjegyzék
4-5
Előszó
7-11
A trilógia ízei
9
Részlet - Náray Tamás: Zarah c. regényéből
10-11
Receptek
12-131
Németország
13-45
Starnberg
17-45
Adéle Winter cseresznyés pitéje
18-19
Marcipánkoszorú - Abraham Winter kedvenc süteménye
20-21
Borzaska - vaníliás keksz málnalekvárral
22-25
Nugátkrémes kókuszkupola
26-27
Barackos pite pisztáciával - Frau Schwenk híres barackos pitéje
28-29
Túrós-áfonyás kráter torta
30-31
Eperszelet
32-33
Habos almás-diós pite - ahogy Frau Schwenk készítette
34-35
Bajor fatörzs
36-37
Frau Schwenk vaníliakrémes-meggyes csokoládétortája
38-43
Adler diótorta
44-45
Olaszország
46-83
Bressanone
49-83
Mandulás-narancsos keksz
50-53
Leveles briós - Signora Brambilla reggeli péksüteménye
54-55
Epres habtekercs - Jozefa nyári partijáról
56-57
Panettone - kuglóf
58-59
Amarettós csokoládészuflé kakaós tojáshabbal
60-61
Signora Lissi joghurtos-körtés süteménye
62-63
Sforza parfétorta
64-67
Edel Winter gyors szilvás pitéje
68-69
Áfonyás ricottatorta
70-71
Szicíliai mandulatorta
72-73
Zuppa Inglese - ahogy Roberto Bianchi szerette
74-77
Krémbomba - Zarah és Bruno esküvői tortája
78-83
Anglia
84-105
London
87-105
Queen Victoria - meggyes-mákos pite
88-89
Angol gyömbérpuding
90-91
Sajtkrémes almatorta - Mrs. Mary Benson-Collins receptje
92-93
Gyümölcskenyér
94-95
Bristol szelet
96-97
Lady Leonville szedres-citromos trifle-je
98-99
Kávéhabos karamellszelet
100-101
Paddington torta
102-103
Buckingham torta - Andy Benson-Collins családi receptje
104-105
Izrael
106-131
Tel-Aviv
109-131
Arab keksz
110-111
Epres-csokoládés habcsók
112-113
Túrós-barackos kuglóf- amiből Yaakov Litzman soha nem tudott eleget enni
114-115
Kanafé-arab édesség
116-117
Málnás piskóta - reggeli sütemény, Lewinson tábornok nagy kedvence
118-119
Narancstorta marcipános cukormázzal - Zarah legjobb barátnője, Louisa Krohl receptje
120-121
Pisztáciás kuglóf - Dina Lewinson családi receptje
122-123
Mandulás kenyér
124-125
Datolyás lepény karamellöntettel
126-127
Pisztáciatorta
128-129
Zarah Winter almás pitéje
130-131
És a ráadás: Kóser finomságok
133-149
Szombati kalács
134-139
Fahéjas kávészelet
140-141
Csokoládés kürt
142-145
Flódni
146-149
Kolofon
Hátsó borító