A nyers étel csodája corvina logo

Szerző: Boutenko, Victoria
Cím: A nyers étel csodája
Fordító: Urbán Valéria
Megjelenési adatok: Bioenergetic, Budapest, 2011. | ISBN: 978-963-2911-03-8

coverimage Egyszerre két könyvet, tartasz a kezedben. A szerző két önálló kötetét foglaltam egy könyvbe, hogy egy helyen találd meg mindazokat az ismereteket, amelyek segítségével eldöntheted, változtatsz-e az életeden. "Számtalan betegség abból fakad, hogy eltértünk a természetes életmódtól. Étrendünk nagy részét olyan ételek teszik ki, amelyek nem találhatók meg a természetben. Az ember az egyetlen élőlény a Földön, amely tönkreteszi a táplálékát, mielőtt elfogyasztaná. A sütés és a főzés emberi találmány, amelynek elsősorban kulturális és gasztronómiai szempontból van jelentősége, de a testünk továbbra is a friss, élő és átalakítatlan növényi ételeknek örül a legjobban. A hőkezelés sok értékes anyagot - vitaminokat, enzimeket stb. - elpusztít az ételben. Ha törekszünk arra, hogy étrendünk minél nagyobb részét a nyersen fogyasztott növényi ételek tegyék ki, azzal jelentős lépést teszünk az egészségünk megtartása és a betegségek megelőzése terén. Ne feledjük azonban, hogy az egészséges táplálkozás nem a cél, hanem értékes eszköz a szabadság és a szeretet útján." (Váradi Tibor) | Mit tesz egy szülő, akinek 9 éves gyermekénél cukorbetegséget diagnosztizálnak és inzulin adagolását írják elő? Victoria Boutenko kétségbeesetten kereste a megoldást, és végül a nehezebbik utat választotta: egyik napról a másikra áttért a családjával a nyers, növényi táplálkozásra. Az eredmény nem maradt el: kisfia cukorszintje beállt a normális értékre, az iskolai teljesítménye pedig közepesről kitűnőre javult. Nagy csodálója vagyok Victoriának, aki hihetetlen elszántsággal és kitartással gyógyította meg nem csak fiát, hanem egész családját az élő ételek segítségével. Jómagam ennek a könyvnek a hatására döntöttem úgy négy évvel ezelőtt, hogy felhagyok a főzéssel, és én is áttérek az enzimdús, élő ételek fogyasztására. A nyers táplálkozásban Victoria könyve alapmű, ajánlom szeretettel. (Lénárt Gitta)
Kategóriák: Életmód, Gasztronómia
Tárgyszavak: Receptek, Vegetáriánus étrend, Vegetarianizmus, Tápanyagok, Növényi eredetű tápanyagok
Formátum: OCR szöveg
Típus: könyv

Védett tartalom, csak terminálról érhető el.

Tartalomjegyzék

Borító
[1]
Előlap
[3]
Impressum
[4]
Ajánlás
[5]
Tartalom
[7]
Előszó a magyar kiadáshoz
Köszönetnyilvánítás
[13]
I.rész A nyers család Egy igaz történet a "felébredésről"
[15]
Tanmese
Lefelé a lejtőn
„Nyersnek" lenni, vagy nem „nyersnek" lenni
Igor története
A kezdetek
Ez tényleg működik
Engedni, hogy a testünk vezessen
Száz százalék
A nyers koszt bejáratása
„Mennyei élvezet"
Testünk szól hozzánk
Anyagi válság
Hittel élni
Útra kelünk
Gyalogtúra, főzés nélkül
Ashland
Boldog vég vagy boldog kezdet
A tizenéves Sergei üzenete
Tudomány vagy intuíció
Valya álma
Receptek biotermesztésből származó, élő növényi alapanyagokból
II. rész Életet adó zöldek
[101]
Bevezetés
Merjünk megfigyelni
Mi hiányzott a nyers étrendünkből
Hogyan étkeznek a csimpánzok
A zöld turmixok forradalma
Miért nehéz szeretni a zöldeket
A zöldlevelűek; új ételcsoport
A zöldevelüek gazdag fehérjetartalma
A rost: a "varázsszivacs"
A gyomorsav jelentősége
A roseburgi kisérlet
A zöldek lúgosabbá teszik a szervezetet
Az egészséges termőfÖld értékesebb az aranynál
A klorofill gyógyító ereje
A növények bölcsessége
Állkapocstréning
Dr. Ann Wigmore tiszteletére
Visszajelzések
Édes zöld turmixok
Pikás zöld turmixok
Fotóalbum
Könyvajánló és hirdetés
[236]
Borító
[241]