Dictionarium Latino-Hungaricum, succum, & medullam purioris Latinitatis, ejusque genuiam in Linguam Hungaricam conversionem, ad mentem, & sensum proprium scriptorum classicorum exhibens (3/3) corvina logo

Szerző: Pápai Páriz Ferenc
Cím: Dictionarium Latino-Hungaricum, succum, & medullam purioris Latinitatis, ejusque genuiam in Linguam Hungaricam conversionem, ad mentem, & sensum proprium scriptorum classicorum exhibens (3/3)
Megjelenési adatok: Typis et sumptibus Joannis Michaelis Landerer de Füskút et Martini Hochmeister, Posonii et Cibinii, 1801.
Megjegyzés: 3. kötet: Deutsches Repertorium ais nothmendiger...

coverimage A Dictionarium Latino-Hungaricum című mű a latin nyelv szótárát és annak magyarra való fordítását tartalmazza. A szerző, Ferenc Pariz Papai, gondosan összeállította ezt a lexikont, hogy a klasszikus írók műveinek eredeti értelmét és szándékát hűen közvetítse a magyar olvasók felé. A szótárban megtalálhatók a középkori és kortárs magyar nyelv szavai, valamint a latin kifejezések pontos magyar megfelelői. A mű glosszáriumokkal, provériumokkal és más hasznos kiegészítőkkel is gazdagított, hogy a nyelvtanulók és irodalomkedvelők számára is hasznos legyen. A mű a latin és magyar kultúra találkozását tükrözi, és a nyelvi hídépítés fontos dokumentuma. Jelen link alatt az első kötet tartalma található meg.
Kategóriák: Szótár
Tárgyszavak: Szótár, Latin-magyar szótár, Magyar-latin-német szótár, Német regiszter, Többnyelvű szótár
Formátum: OCR szöveg
Típus: könyv

Tartalomjegyzék